Kontaktirajte nas na skinology.rs@gmail.com

Osećaj se dobro u svojoj koži!

Title Image

Uslovi korišćenja i politika privatnosti

Prima kozmetika internet prodavnica

Opšti uslovi poslovanja Prima kozmetika internet prodavnice utvrđeni su uslovima kupovine i prodaje proizvoda, koje realizuje Radnja za proizvodnju i prodaju parfema Prima kozmetika (u daljem tekstu: “Prodavac”). Opšti uslovi poslovanja internet prodavnice definisani su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača i međunarodnim kodeksom elektronskog poslovanja. Internet prodavnica je informacijski sistem namenjen predstavljanju i prodaji proizvoda potrošačima. Njime upravlja Radnja za proizvodnju i prodaju parfema Prima kozmetika. Korisnik je osoba koja koristi navedeni sistem, odnosno potrošač u Internet prodavnici. Opšti uslovi poslovanja definišu delatnost Internet prodavnice, korisnike prava i poslovni odnos između prodavca i potrošača.

Načini isporuke

Isporuka na teritoriji Srbije

Prodavac se obavezuje da kupljenu robu isporuči potrošaču na neki od sledećih načina:

Slanjem robe preko kurirske službe DExpress, pri čemu troškove isporuke snosi potrošač u iznosu naznačenom na važećem cenovniku kurirske službe. Troškovi dostave će biti prikazani i uračunati u total iznosa porudžbine.

Kalkulator cena dostave možete pronaći na linku: Cenovnik usluga | DExpress

Za porudžbine čija je vrednost veća od 6.000,00rsd, dostava je besplatna na teritoriji Republike Srbije.

O vremenu dostave robe Kupac će biti obavešten telefonom od strane kurirske službe. Rok isporuke teče od prvog narednog radnog dana posle narudžbine. Za robu kupljenu preko internet prodavnice rok isporuke je 2-7 dana od dana prijema porudžbine od strane potrošača. Isporuke se ne vrše nedeljom i državnim praznicima. Isporuka robe se vrši isključivo na teritoriji Republike Srbije, pri čemu se isporuka za teritoriju AP Kosovo i Metohija vrši pod posebnim uslovima koji se dogovaraju u svakom pojedinačnom slučaju.

Internacionalna isporuka

Za porudžbine iz regiona i EU iporuke se vrše putem Post Export.a. Plaćanje se može izvršiti samo elektronskim putem, platnim karticama, po cenovniku kurirske službe. Troškovi dostave će biti prikazani i uračunati u total iznosa porudžbine.

Kalkulator cena dosatve možete pronaći na linku: Kalkulator cena (posta.rs)

O vremenu dostave robe Kupac će biti obavešten telefonom od strane kurirske službe. Rok isporuke teče od prvog narednog radnog dana posle narudžbine. Za robu kupljenu preko internet prodavnice rok isporuke je 7-11 dana od dana prijema porudžbine od strane potrošača. Isporuke se ne vrše nedeljom i državnim praznicima.

Napomena: Prodavac ne pokriva takse, poreze i ostale troškove koji mogu nastati prilikom carinjenja u vašoj zemlji. Te troškove snosi isključivo Kupac i oni nisu uračunati u cenu koju plaćate na sajtu.

Obaveze i takse međunarodne isporuke

Postoji mogućnost da međunarodni paketi imaju dodatne obaveze, troškove i takse, koje utvrđuju vaše lokalne carinske vlasti. Sve moguće dodatne troškove isporuke snosi isključivo kupac. Molimo vas da potražite dodatne informacije na web stranici vaše lokalne carine.

Načini plaćanja

Cena za kupljenu robu se plaća u trenutku preuzimanja naručene robe, s tim da potrošač pri preuzimanju mora biti lično prisutan.

Plaćanje proizvoda na našoj internet prodavnici je moguće bezbedno izvršiti i platnim karticama – VISA, EC/MC, Maestro, Amex i Dina koje podržavaju plaćanje preko Interneta. Plaćanje karticama je realizovano u saradnji sa Banca Intesa a.d. Beograd, a obavlja se na bezbedan i sertifikovan način preko AllSecure Payment Gateway-a, jednostavnim unosom podataka sa platne kartice.

Nakon što se unesu podaci o kartici i potvrdi plaćanje, banka autorizuje transakciju i time je porudžbina odobrena i ulazi u dalji proces pripreme za isporuku. Iznos će biti rezervisan na vašoj kartici (računu) i neće vam biti raspoloživ za drugu namenu.

Transkacija će biti kompletirana i iznos skinut sa računa potrošača tek kada su proizvodi pripremljeni za transport i predati kurirskoj službi. U slučaju da se plaćanje ne kompletira, odnosno iznos se ne skine sa računa do isteka 14 dana od prihvatanja Vaše porudžbine, ta porudžbenica će biti otkazana i izbrisana. Nakon isteka roka od 14 dana, novac rezervisane na računu potrošača se oslobađaju i biće ponovo na raspolaganju. Nakon toga potrošač može ponoviti istu ili novu porudžbinu, i izvršiti plaćanje vezano za njih.

*Proverite kod banke koja je karticu izdala da li Vaša kartica podržava plaćanje preko Interneta.

Povraćaj sredstava u slučaju plaćanja karticama

Sve cene su iskazane u dinarima sa uključenim PDV-om. Prodavac zadržava pravo izmene cena, ako nije drugačije. U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava potrošaču koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, www.primakozmetika.com je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC, Maestro, Amex i Dina metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

Cene u Prima kozmetika Internet prodavnici

Sve cene su iskazane u dinarima sa uključenim PDV-om. Prodavac zadržava pravo izmene cena, ako nije drugačije navedeno (u slučaju akcija i specijalnih popusta). Cene važe u trenutku kreiranja porudžbine i imaju dejstvo i validnost i za naredni period. Navedene cene važe samo za kupovinu u Internet outlet prodavnici i mogu da se razlikuju od cena u maloprodajnim objektima Prodavca.

Izjava o konverziji

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (rsd). Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu

Uslovi kupovine

Trudimo se da artikle koji su ponuđeni na sajtu imamo dovoljno na stanju u svim pakovanjima, ali zbog dinamičnosti tržišta i broja distributerskih objekata u Srbijii regionu, postoji mogućnost da u određenim slučajevima poručeni proizvod više ne bude raspoloživ u našem magacinu. Ova napomena se prvenstveno odnosi na artikle koji su duže vreme u prodaji.

Ukoliko se dogodi ovakav slučaj naša prodajna služba će Vas o tome obavestiti e-mailom i ponuditi vam alternativu.

Izjava o PDV-u

PDV uračunat u cenu i nema skrivenih troškova.

Odustanak od kupovine

Potrošač ima pravo da odustane od ugovora zaključenog na daljinu, odnosno izvan poslovnih prostorija u roku od 14 dana od trenutka kada roba dospe u državinu potrošača, odnosno trećeg lica koje je odredio potrošač, a koje nije prevoznik, bez navođenja razloga i dodatnih troškova (u daljem tekstu: odustanak od ugovora).

Potrošač ostvaruje pravo na odustanak od ugovora izjavom koju može dati na posebnom obrascu za odustanak od ugovora zaključenog na daljinu, odnosno izvan poslovnih prostorija ili na drugi nedvosmislen način (u daljem tekstu: obrazac za odustanak).

Izjava o odustanku od ugovora kod ugovora na daljinu i ugovora koji se zaključuju izvan poslovnih prostorija smatra se blagovremenom ukoliko je poslata prodavcu u roku iz stava 1. ovog člana. Izjava o odustanku od ugovora proizvodi pravno dejstvo od dana kada je poslata prodavcu.

Teret dokazivanja da je postupio u skladu sa odredbama ovog člana, radi ostvarivanja prava na odustanak od ugovora, je na potrošaču.

Potrošač je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost robe koju vraća, a koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili priroda, karakteristike i funkcionalnost robe.

Zaštita ličnih podataka

Prodavac obezbeđuje sigurnost i zaštitu od zloupotrebe ličnih podataka. Svi podaci o potrošačima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Kurirska služba koja vrši dostavu kupljene robe ima mogućnost pristupa podacima potrebnim za izvršenje ugovorenog posla – ime, prezime, adresu i broj telefona potrošača.

Potrošač je odgovoran za pristup svom sistemu i zaštitu svojih korisničkih informacija i lozinke. Takođe, Potrošač garantuje za tačnost i istinitost svih informacija poslatih Prodavcu.

Prodavac se obavezuje da trajno zaštiti lične podatke potrošača u skladu sa propisima. Navedeni podaci će se koristiti isključivo za slanje informativnog materijala, ponuda, faktura i drugih potrebnih sredstava komunikacije.

Potrošač može dati saglasnost Prodavcu da ga obaveštava o svojim novim ponudama, akcijama i sniženjima na broj telefona i e-mail adresu. Potrošač u svakom trenutku, slanjem zahteva u pisanoj ili elektronskoj formi, može povući svoju saglasnost posle čega neće dobijati pomenuta obaveštenja.

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije.

Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Primedbe i reklamacije

Žalbe, reklamacije i primedbe potrošači mogu izjaviti:

  1. slanjem na elektronsku adresu prodaja@primakozmetika.com,
  2. na broj telefona +381 64 658 44 83, svakog radnog dana u periodu od 09-17h.

Prodavac će u roku od pet radnih dana potvrditi da je žalba primljena i saopštiti potrošaču koliko dugo će biti razmatrana. Prodavac će učiniti sve što je u njegovoj moći u cilju sporazumnog rešenja svih sporova.

Završne odredbe

Isporučilac zadržava pravo da može menjati ove uslove bez prethodnog obaveštavanja svojih potrošača. Svaki potrošač prilikom naručivanja proizvoda može proveriti trenutno važeće uslove.

Kontakt podaci

Naziv pravnog subjekta: Radnja za proizvodnju i prodaju parfema Prima kozmetika
Šifra i opis delatnosti: 2042, Proizvodnja parfema i toaletnih preparata
Matični broj: 56563318
Poreski broj: 103652672
Web adresa: www.primakozmetika.com
Kontakt telefon: +381 64 658 44 83
Kontakt e-mail: office@primakozmetika.com